Rouwsieraden

Om de gedachte aan uw dierbare levend te houden, ontwerp en smeed ik met veel zorg en aandacht rouwsieraden ‘op maat’. Een vertrouwelijke ambiance is voor het bedenken van een rouwsieraad onontbeerlijk. Mijn atelier ademt niet voor niets een persoonlijke sfeer uit. Dat is een bewuste keuze. Bovendien neem ik ruim de tijd. Ik maak een afspraak zodat u in alle rust uw verhaal kan doen zonder dat anderen u storen, want het verhaal achter de overledene is belangrijk en wezenlijk. Elke keer weer zie ik met eigen ogen wat een rouwsieraad voor iemand betekent. Naast emotie, zie ik ook dankbaarheid en blijheid. Met het sieraad kunt u uw dierbare als het ware met u meedragen.

 

Vingerafdruk

Een vingerafdruksieraad houdt de herinnering aan uw dierbare levend. U kunt de vingerafdruk van uw dierbare eventueel zelf nemen of anders doe ik dat voor u. Met een diversiteit aan verschillende mogelijkheden komen we samen tot een stijlvol en subtiel sieraad. Een passend sieraad waarin uw wensen zijn verwerkt en waarbij u de herinnering aan uw dierbare altijd bij u draagt.

Assieraden

Het is heel bijzonder om de as van uw dierbare in een sieraad te verwerken. Dit geeft een extra gevoel van vertrouwen, zoals u dat wellicht altijd heeft gevoeld. De as kan zichtbaar of subtiel verborgen zijn in het materiaal van uw sieraad. Als het sieraad bijna af is, maken we opnieuw een afspraak. U kunt dan eventueel zelf de as in het sieraad doen. Een heel persoonlijk, maar ook bijzonder moment.

Vermaken sieraad

Van twee trouwringen naar één bijzondere ring. Het was een speciaal moment toen u de trouwringen samen met uw partner uitzocht. Wanneer iemand wegvalt, is het mogelijk om de trouwring te verwerken in een nieuw sieraad. De mogelijkheden zijn oneindig. Het zou mooi zijn als het sieraad u herinnert aan het gevoel van destijds. Naast het vermaken van trouwringen kunt u ook sieraden van bijvoorbeeld uw ouders of andere familieleden laten verwerken tot een nieuw sieraad. Sieraden met een levensverhaal; sieraden die veel voor u betekenen, maar niet helemaal uw smaak zijn.

Herinnering sieraad

Een mooie gedachte is om iets persoonlijks van uw dierbare in een sieraad te verwerken. Een stukje stof waar u een armband van laat maken of u laat een plukje haar in een ring plaatsen. Zomaar een tweetal voorbeelden. Mocht u niets tastbaars hebben, dan kunt u kiezen voor een symbool in het sieraad. Wanneer uw dierbare bijvoorbeeld veel affiniteit met dieren of planten had, dan kan ik de tederheid van een vlinder of de pracht van een bloem in het sieraad terug laten komen. Ook hier zijn er vele mogelijkheden om tot een persoonlijk en tastbare herinnering te komen.

Portfolio